I tradisjon tro så arrangerte AFK høyfjellsprøve på Nesheia 10 – 12. april 2015.

Etter at Gustav Larsen og Ove Jan Valente har vært prøveledere i alle år på Nesheia, ble "roret" nå overlatt til Samuel Larsen.

Det var ganske bra pågang i forkant av prøven noe som førte til at prøven etter hvert ble fulltegnet. Ble da noe få på venteliste alle dager, men etter hvert fikk alle som ønsket plass og til slutt ble det noen ledige plasser både på lørdag og søndag.

Fredagen startet med mye tåke, men dette bedret seg noe utover dagen og ettermiddagen. Vi hadde ute et fullt UK/AK parti. Unghundene lyktes ikke i fugl, men det var 3 voksne hunder lyktes og kom tilbake med premie.

Lørdag var været strålende (men tilskyende med snø og regn utover ettermiddagen/kvelden). Vi hadde da ute 2 stk UK/AK partier med 11 hunder på hvert parti, samt et fullt VK parti. I UK/AK var det 5 hunder som lyktes med å få premie, mens i VK var det 4 hunder tilslutt på premielisten. Kan nevnes at så og si alle hundene i VK hadde sine sjanser på fugl. Vinner av VK ble KV rypesteggens Cot Eowyn til Sveinung Steine, som også fikk CK for sine prestasjoner.

Søndag ble en dag med svært skiftende vær og mye vind. Det ble en del frafall blant deltakerne og vi sendte ut 2 små UK/AK partier bestående av 8 og 9 hunder. Det ene partiet kom dessverre tilbake uten en eneste premie, mens det andre partiet kom tilbake med hele 4 premier.

Totalt ble det 16 premier av 73 startende. Dette gir en premieringsprosent på hele 22 %, noe som må sies å være meget bra… spesielt da vi værmessig ikke hadde helt klaff. Jevnt over var terrengene bra besatt med fugl. Fullstendig premieliste ligger ute på klubbens hjemmeside.

Vil takke alle sporty deltakere for en flott helg, og ikke minst alle dommere som stiller opp gang på gang.

Velkommen tilbake i 2016!

Hilsen Samuel Larsen