[X]

Fuglehundfest i fjellet tre dager til ende”

Med værgudene på vår side ble Hovden II et eventyr av en prøve den siste helga av mars.

Det var hele 353 startende hunder, fordelt på fire AK/UK partier samt tre VK partier fredag, syv UK/AK partier og et VK finaleparti på lørdag, og seks kvalitetspartier på søndagen.

I de fleste terrengene var det godt med fugl, og for de gode hundene var det mange sjanser på fugl i disse dagene.

Få trakk seg, ryktet om gode terreng og sjeldent godt vær gjorde at vi fikk enda flere startende under selve prøven. Det ble åtte premieringer på kvalifiseringspartiet i VK, og fem premieringer i VK finale, mange dyktige førere og hunder deltok så det var knyttet stor spenning til finalen på lørdagen. Vinneren ble irsk setter “US” Minni Mus med Øyvind Ribesen. For øvrig ble det godt med premier også på kvalitetspartiene alle tre dager, til sammen 9 UK premierte og 23 AK premierte hunder.

Det virket som om været og fuglebestand også påvirket dommerne, som gjorde sitt ytterste for at de beste hundene skulle få mange sjanser. Til og med på søndagen var de fleste partiene sent nede fra fjellet, partiet på Bjåen kom ned klokken halv åtte!

Prøvens hovedkvarter var lagt til Bjåen, der en alltid føler seg spesielt velkommen. Mange valgte å få med seg jegermiddagen, som bestod av kortreiste spesialiteter fra Bjåen; gravet reinsdyr med bærkrem til forrett, Bjåensuppe til hovedrett og til dessert hjemmelaget karamellpudding og is. Det var godt oppmøte også på premieutdelingen lørdags kveld.

Nytt av året var loddsalg før oppropet, og det ble trukket både på parkeringsbillett og ekstra lodder. Takket være Marianne Skeies innsats hadde vi fått mange sponsorgaver som ble brukt i utlodningen. VK-dekkene var sponset av Skoies hesteutstyr. Fra Kiwi Hovden fikk vi også et stort gavekort, som sørget for kaffeservering med noe “attåt” før oppropet, og sponsede wienerpølser og brus for dem som tok turen innom sekretariatet. Flere andre bedrifter hadde også sponset oss med alt fra tur til Danmark til Hovden Badeland. Hovedsponsor for prøven var som vanlig Royal Canin, som fant en smidig løsning med gavekort da forsekkene ikke hadde kommet frem i tide. Listen over sponsorer er som følger: Skoies, Hovden Fjellstoge a/s, Brynje of Norway, Kiwi minipris Hovden, Color Line, Vennesla Dyreklinikk, Hovden Badeland og spa, Sølvkroken, Nordic outdoor, Sparebanken Sør, Agder forsenter, Hovden Sport og sist, men ikke minst, Villmarksglimt, som sponset de fine bøkene vi brukte som dommergaver.

Komiteen for Hovden II ønsker å rette en spesiell takk til NKK representant Olav Schrøder for uvurderlig hjelp under hele arrangementet. Dessuten, stor takk til vertskapet på Bjåen for utsøkt bevertning og all mulig velvilje og hjelp under prøven. Takk også til Hovden Fjellstoge for bevertning til dommermøtene og kaffeservering på oppropet. Sist men ikke minst, takk til alle dommerne og dommerkandidatene som stilte opp på denne prøven, takket være deres innsats ble det mange fornøyde deltakere og premierte hunder denne helga.

Arendal, 6.4.2014

Hovden II komiteen,

Bjarne, Marianne og Lene

Sponsorer

Royal CaninAgder For Senter  anicura vennesla dyreklinikk horizontal black sørlandets bilsent

Sosialt:

Besøk oss på Facebook   Besøk oss på instagram   Send epost   Grasrotandelen

Antall treff på siden

Artikkelvisninger
1132073

Adresse:

Agder Fuglehundklubb v/Pål Friis
Lumbertoppen 31
4621 Kristiansand

Konto:

Bank: 7325 05 49536
Vipps: #38275
Org.nr: 995632667
Innhold © Agder Fuglehundklubb. Webdesign ©2015-2019 Web Norge