[X]

På tross av at værgudene ikke var helt med oss ble ikke dette så galt likevel.

Der var meldt mye vind på fredags morgen, men Yr meldte om bedring utover dagen, så oppropet ble utsatt til kl. 09.00 Lørdag var det meldt lite vind og litt regn, men i stedet fikk vi lett snødryss. Helt greit vær, om enn litt tungt føre. 

Vi fikk to fine dager i fjellet der mange hadde sine sjanser, og noen lyktes.

Det har vært en stor utfordring for komiteen å skaffe dommere til denne helgen da det var flere prøver som ble arrangert samtidig rundt om i hele landet.

Like før påmeldingsfristen for SNUM gikk ut var det 39 påmeldte, og vi hadde bare så vidt klart å skaffe nok dommere til å få gjennomført prøven.  Når fristen gikk ut var det kommet noen flere og det var da 44 påmeldte. Feilaktig, men i god tro satt vi 4 stk. på venteliste.

Vi ble fort gjort oppmerksomme på at dette ikke var i henhold til regelverket, så dette beklager vi sterkt. Der og da så dette skikkelig svart ut og oppgaven med å få tak i to dommere til opplevdes som en håpløs oppgave.

Så er det heldigvis slik at i fuglehundsporten står vi samlet og hjelper hverandre. Mange sto skikkelig på i dagene før, og til slutt greide vi å få tak i nok dommere slik at vi kunne gjennomføre prøven. TUSEN TAKK FOR HJELPEN TIL DE SOM BIDRO

Torsdag ettermiddag hadde 4 stk. trukket seg, så da var vi 40 hunder til start og det kunne kjøres to partier. Vi hadde også ute to vanlige UK partier der 23 stk. stilte til start.

Resultatet på fredagen ble to premieringer på SNUM og to premieringer i UK partiene

Lørdag var det 20 hunder videre til finale og partiet startet på Bjåen terrenget (se vedlagt dreiebok) De som dømte finalen var Jan Telhaug og Øyvind Dahl Stamnes.

Her var det mange gode hunder til start som kjempet hardt om pokalen. Inger Britt Foss som er med i komitéen kjørte live rapportering på Facebook, til glede for de som sitter hjemme og følger med.

Etter tredje runde hadde vi to verdige premieringer der Pointer Rypeparadisets Rosa og fører Ulf Torstein Jørgensen stakk av med en velfortjent seier. Hakk i hæl og en velfortjent 2 plass til US Sporty og fører Nils Sælen. GRATULERER SÅ MYE TIL DERE BEGGE.

I UK partiene på lørdag ble det 3 partier som stilte til start med i alt 25 hunder til start, dette resulterte i to premieringer.

I SNUM var det 40 deltakere og 2 premier i kvalifiseringen. I finalen var det 20 hunder og 2 premieringer. Det gir en premieprosent på hhv 5 og 10%. Sett under ett ble premieprosenten  6,66%  I UK prøven var det 48 starter og 4 premier, som gir  8.33% premieringer.

Dommergaven ble i år trukket på fredagen under jegermiddagen på Bjåen. Den med flest dommerdøgn har størst sjanse til å vinne. Antall dommerdøgn = antall lodd «i hatten».  I år var hovedgaven en tursekk, og den heldige vinneren ble Øyvind Dahl-Stamnes. Alle andre fikk ullsokker fra Härkila

Hovedkvarteret for prøven var på Bjåen Turisthytte. Fredag stilte vertskapet opp med nydelig jegermiddag til både dommere og deltakere.  En stor takk til folka på Bjåen, og da særskilt Ingrid.  Hovden Fjellstoge er et perfekt sted for dommermøtene, nok en gang takk for god service

I år var det 9 ulike dommere som stilte en eller flere dager. En stor takk til alle sammen, uten dere blir det ingen prøve. Takk også til Kyrre Rørstad og Gunnar Bowitz som hhv tok på seg jobben som NKK representant og vara.

Stor takk til våre sponsorer, og da særlig til Sørlandets Bilsenter og Royal Canin.  Deres bidrag høyner kvaliteten på alle våre arrangementer.

Royal Canin er en annen av klubbens store sponsorer som alltid bidrar. Sekker med fôr i ulike størrelser sto klar til oss for videre utdeling til de premierte. Deres Energy Booster var med som deltakerpremie til alle startende hver prøvedag.

Jakt og Friluft i Arendal gav oss som vanlig en god pris på dommergaver

Sist, men ikke minst, en stor takk til alle deltakere som på tross vær og vind tok turen til Hovden og bidro til at vi fikk gjennomført prøven

 

Komiteen i år bestod av Tore Foss, Tom Jacobsen, Inger Britt Foss og Eivind Jakobsen

snum23 1   snum23 finale   snum23 dommere   

snum23 komite   snum23 opprop1   snum23 opprop2

Sponsorer

Royal CaninAgder For Senter  anicura vennesla dyreklinikk horizontal black sørlandets bilsent

Sosialt:

Besøk oss på Facebook   Besøk oss på instagram   Send epost   Grasrotandelen

Antall treff på siden

Artikkelvisninger
1132032

Adresse:

Agder Fuglehundklubb v/Pål Friis
Lumbertoppen 31
4621 Kristiansand

Konto:

Bank: 7325 05 49536
Vipps: #38275
Org.nr: 995632667
Innhold © Agder Fuglehundklubb. Webdesign ©2015-2019 Web Norge