[X]

I januar er det lite som skjer på fuglehundfronten.

Prøver og treningssamlinger er ennå ikke kommet i gang, og da er det kjekt bruke ventetiden til litt faglig påfyll og inspirasjon

Stedet for anledningen var klubbhuset til Randesund Idrettslag som Thor Harald Foss hadde ordnet for oss. Alltid kjekt å kjenne noen som kjenner noen😊 Ute gikk pøsregnet over til sludd og snø, men inne sto varm kaffe klar til de fremmøtte.

Kveldens foredragsholder var Jan Telhaug, langvarig medlem av klubben og en av, om ikke den, største oppdretterne av engelsk settere i Sør-Norge.

Jan har avlet frem mange hunder, og flere av dem har deltatt og vunnet høystatusløp. Noen har han ført fram selv, mens andre har havnet hos dyktige fuglehundfolk. Den mest kjente er vel Hi-Treff til Ingvar Rødsjø

Temaet for kvelden var selvsagt avl og veien til målet for å få den komplette jakthund. Etter litt startvansker som skyldtes en defekt HDMI kabel, ble det omsider kontakt mellom mac`en til Jan og prosjektoren.

I over 2 timer fortalte Jan om hvordan han hadde jobbet med tispelinja si helt fra Finnvellen`s Zica til Vicki, Kaisa Krabat, Yara og fram til siste stjerne på stammen, nemlig Can-Am.

Vi fikk ta del i hvordan han tenker og arbeider omkring avl og hvilke prinsipper han styrer etter. Kan ikke ta med alle, men noen av disse er:

  • Man må tørre å avle på ekstreme ferdigheter.
  • Har du ei tispe du ønsker å avle på, se om søsken har fått noen bra avkom
  • Ved linjeavl bør den ikke være mer enn 10%
  • Ikke avl på ei lat tispe
  • Har du en flokk og en ei god ledertispe er du heldig. Da får du mye gratis.

Den røde tråden i foredraget var avl, men dette ble pakket inn og krydret med fortellinger og bilder fra praktiske hendelser og deltagelse på høystatusløp.

Avslutningsvis fikk vi noen stemningsbilder fra jakt i Sverige og nord i Norge, og Jan presiserte at praktisk jakt var en viktig del av veien fram til den «komplette jakthund»

Selv om fåtallet av de fremmøtte ikke driver med avl og eller har eget oppdrett, var responsen veldig god. Tror alle koste seg og hadde stor glede av å delta på kveldens foredrag.

Det er bare å takke Jan for en inspirerende kveld og Thor Harald for lån av lokaler

 

jt fuglehundkveld 2     jt fuglehundkveld 1

 

 

Sponsorer

Royal CaninAgder For Senter  anicura vennesla dyreklinikk horizontal black sørlandets bilsent

Sosialt:

Besøk oss på Facebook   Besøk oss på instagram   Send epost   Grasrotandelen

Antall treff på siden

Artikkelvisninger
1132041

Adresse:

Agder Fuglehundklubb v/Pål Friis
Lumbertoppen 31
4621 Kristiansand

Konto:

Bank: 7325 05 49536
Vipps: #38275
Org.nr: 995632667
Innhold © Agder Fuglehundklubb. Webdesign ©2015-2019 Web Norge