[X]

5 og 6. november var det nok en gang duket for skogsfuglprøve i Kvinesdal.

Hovedkvarteret for prøven var på Fosseland Jakt og Hundesenter til Gustav og Randi Larsen. Dette var sjette gang denne prøven ble arrangert. Prøven ble først avholdt i 2016 med AFK ved roret.

Det er en liten kabal for å få denne prøven til å gå opp, derfor gjennomførte vi med formiddagsparti og ettermiddagsparti, samt heldagsparti. I år fikk vi mange positive svar fra dommere, og dermed hadde vi plass til 83 ekvipasjer. Venteliste ble det ikke i år.

Lørdag hadde vi for det meste varierte mengder med regn, lite vind og gradestokken viste 12 varmegrader. På de aller fleste partiene var det fugl, og noen kom til og med inn med kommentaren at det visse plasser var for mye fugl. Mange tok vare på sjansene sine, og totalt kunne 13 ekvipasjer komme innom sekretariatet å hente premie. Syv førstepremier. Også i år vil vi trekke frem Berkjestølens Solan Gundersen til Inger Britt Foss som bokstavelig talt tryna inn en 1. AK.

Fosseland kunne lørdagen by på jegermiddag, og dette ble en sosial kveld med kortreist elg til hovedrett, og multekrem til dessert. Dessverre var grunnmuren for Kvinesdalprøven, Gustav Larsen, utsatt for en ulykke tidligere i høst. Han har derfor ikke vært like involvert som tidligere, noe både komiteen og deltakerne bemerket. Under middagen ble Gustav overrekt en bukett blomster. Så håper vi at neste høst blir bedre.

Natt til søndag regnet det godt, men når morgenen kom lettet både tåke og skylaget, og sola meldte sin ankomst. Igjen ble det meldt om godt med fugl, og mange fikk både en, to, tre og fire sjanser. Mange tok også i dag var på de sjansene de fikk, og tolv ekvipasjer kunne hente premie. Fire av høyeste valør.

Totalt ble det 50 stander i løpet av helgen, og 51 sjans på fugl.es silva prøvens best hund

Royal Canin var prøvens hovedsponsor. Alle premierte fikk hver sin sekk med fôr. Sørlandet Brønnboring AS sponset prøven med en bålpanne fra Espegaard. Denne ble trukket blant dommerne. Sørlandets Bilsenter sponset med markeringsdekken og solbriller, samt bil. Og vi kan si det slik, uten den bilen hadde aldri vi klart å få med oss alle tingene til sekretariatet. Tradisjonen tro kåret vi PRØVENS BESTE HUND, og vi har lagt kriteriene der at den med best premieringer etter to dager blir kåret. Ligger to likt går vi på antall fuglearbeid, deretter på minuser og tallkarakterer. Det ble likevel ikke nødvendig, for det var en soleklar vinner. Med 1. AK begge dagene tronet ES Langsifjellets Silva og Kjell A. Andersen alene på topp. Ekvipasjen fikk med seg goodiebag fra Agder Fôrsenter AS, godbitveske fra Susorts Sømmer, stor fôrsekk fra Royal Canin, markeringsdekken fra Sørlandets Bilsenter, spekepølse, diplom og glass.

NKK-representant for prøven var Torfinn Lyngroth. Terrengansvarlig var Gustav Larsen. Randi Walle stilte opp med kake, og som barnevakt.

Tusen takk for nok ei flott helg i Kvinesdal.


-Prøveledelsen-

Espen Kristensen, Kjetil Kirkhus og Inger Lise W. Kirkhus

Prøvestatistikk:
Premier lørdag:
7 stk. 1. AK
5 stk. 2. AK
1 stk. 3. AK
 
Premier søndag:
4 stk. 1. AK
5 stk. 2. AK
3 stk. 3. AK
 
Antall startende hunder: 71
Totalt antall premier: 25
Premieprosent: 35,2 prosent

Sponsorer

Royal CaninAgder For Senter  anicura vennesla dyreklinikk horizontal black sørlandets bilsent

Sosialt:

Besøk oss på Facebook   Besøk oss på instagram   Send epost   Grasrotandelen

Antall treff på siden

Artikkelvisninger
1077652

Adresse:

Agder Fuglehundklubb v/Pål Friis
Lumbertoppen 31
4621 Kristiansand

Konto:

Bank: 7325 05 49536
Vipps: #38275
Org.nr: 995632667
Innhold © Agder Fuglehundklubb. Webdesign ©2015-2019 Web Norge