[X]

Jaktprøver er noe mange ønsker å stille på. Lange ventelister har vært en gjenganger på de fleste prøver hittil i år.

I år var det ca. 460 påmeldte ekvipasjer fordelt over 3 dager. Når vi har plass til maks 270 sier det seg selv at mange blir skuffet. Det synes vi er kjedelig, men tilgang til terreng og dommere setter en naturlig begrensing for hvor stor prøven kan være.

I løpet av helgen 2-4 september var det 259 hunder som jaktet på fjellets fugl, premier, heder og ære.

Vi hadde seks terreng tilgjengelig og de ble fordelt slik:

Fredag:                 4 kvalitetspartier og 2 VK kvalifisering

Lørdag:                 5 kvalitetspartier og VK finale

Søndag:                6 kvalitetspartier

Statistikk for prøven:

 

Fredag

Lørdag

Søndag

Hele prøven

Deltakere

94

82

83

259

Ant. Premier

12

10

8

30

Premieprosent

13 %

12 %

9,5 %

11,5 %

Det ble i løpet av helgen totalt registrert 341 sjanser på fugl

Fredags morgen opprant med sol og lovnader om pent vær. Litt morgentåke var det, men den forsvant bokstavelig «som dugg for solen». Utover dagen ble det sol fra høy blå himmel og fine forhold, i alle fall for oss tobeinte. Ikke sikkert at hundene var like fornøyde. Fuglen var ikke lett å hanskes med, noe slipptid i VK kval på Nos underbygger. Både der og terrenget nedenfor hadde mye fugl i lufta i løpet av dagen

Resultatet etter fredagen var 5 UK premieringer, 2 i AK og 5 i VK, hvorav 3 med CK.

Lørdagen startet med tykk morgentåke over terrenget på Nos, så finalepartiet måtte ta en liten pause. Det gikk heldigvis ikke så lang tid før den lettet og man kunne komme i gang.

Etter en spennende finale sto omsider Per Arild Lie med IS Rørbakkens B-Donna Rossa som vinner og ble tildelt 1VK. Må vel også nevnes at samme ekvipasje vant sitt kvalikparti dagen før, og fikk da tildelt 1VK m/CK

I kvalitetspartiene ble det utdelt 5 premier i UK og 4 i AK

Som tradisjonen tro ble VK finalen dekket «live» på klubbens facebookside. Hvor mange som fulgte med direkte er usikkert, men det er tydelig at mange synes det er artig å følge med. Totalt har det vært i overkant av 2000 inne og sett på resultatene.

I løpet av ei helg så er det noe eller noen som utmerker seg. En som var særdeles fornøyd med dagen var den yngste i familien Songe. Han ga tidlig beskjed til sin far om at «de gikk ikke hjem uten en førstepremie» og av og til så lykkes det for snille barn og gode hunder. Sjeldent har det vært en så glad (og snakkesalig) guttepjokk innom sekretariatet. Antar andre som gikk på Songa på lørdagen fikk oppleve noe av det samme

En annen hendelse utspant seg i UK klassen på Vidmyr. ES Kira står i stand, men eier er litt langt unna. IS Arki kommer inn bak Kira som tenker at disse rypene er mine så hold deg unna. Hun reiser djervt og presist med IS`en like i hælene. Eier av Arki er oppe i situasjonen og gjør dagens gode gjerning. Han blåser sitt, skyter og begge hundene klasker rumpa i bakken. Kira får godkjent fuglearbeid med reis, går gått hele dagen og tildeles 1UK. Siden førerne av disse hundene er gode kompiser skal man ikke se bort fra at historien kan bli nevnt i lystige lag framover.

Mot tradisjonen ble dommergaven i år loddet ut under oppropet på lørdagen. Den som dømmer mest, har størst sjanse til å vinne. Antall dommerdøgn = antall lodd «i hatten».  I år var hovedgaven en fin jaktsekk, og den heldige vinneren ble Tom Soma. Alle andre fikk ullsokker fra Härkila

Lørdag ettermiddag og natt til søndag kom et væromslag og utover kvelden og natta bøttet det ned i noen timer. Heldigvis sa meldingen at det skulle lette, og for en gang skyld så hadde Yr rett. Søndagen var det kun kvalitetspartier, og også denne dagen var det noen som lyktes og kunne hente premie i sekretariatet. Kjøreturen hjem fra Hovden er alltid kjekker når man har en premie i sekken.

Premieringer på søndagen fordelte seg likt mellom UK og AK, dvs. det ble tildelt 4 av hver.

Hovedkvarteret for prøven var på Bjåen Turisthytte. Lørdag stilte vertskapet opp med nydelig jegermiddag til både dommere og deltakere.  En stor takk til folka på Bjåen, og da særskilt Ingrid.  Hovden Fjellstoge er et perfekt sted for dommermøtene, nok en gang takk for god service

I år var det 23 ulike dommere som stilte en eller flere dager, og dermed bidro til at AKF nesten klarte målet om å ha 2 dommere på alle partier. Tusen takk alle sammen. Takk også til Olav Schrøder som tok på seg jobben som NKK representant

Stor takk til våre sponsorer, og da særlig til Sørlandets Bilsenter og Royal Canin. De støtter klubben med kontanttilskudd og bidrar alltid til alle våre arrangementer. Deres bidrag er viktig for oss, komiteer, dommere og ikke minst deltagere.

Det er mye utstyr som prøvekomiteen skal ha med seg og vi er så heldige at Sørlandets Bilsenter låner oss en Nissan NV300 varebil. Her får vi plass til alt, og i tillegg er den god å kjøre. De sponset også deltagere i VK og kvalitetspartier med markeringsdekken.

Royal Canin er en annen av klubbens store sponsorer. Også i år sto det en palle med fôr klar til oss når komiteen ankom Hovden. Alle premierte fikk en fôrsekk med seg hjem, noen stor og noen liten, avhengig av premiegrad. I tillegg var det ved opprop satt ut en prøve på våtfôr som deltakerpremie til alle startende hver prøvedag.

Jakt og Friluft i Arendal sørget for caps og buff til deltager, samt en god rabatt på dommergaver

Sist, men ikke minst, en stor takk til alle deltakere som tok turen til Hovden og gjorde Hovden Høst til nok en vellykket prøve.

 

Komiteen i år bestod av Olav Homdal, Inger Britt Foss, Silje Mørk, Pål Friis og Odd Valle

 

 

På vegne av komite

Odd Valle

Sponsorer

Royal CaninAgder For Senter  anicura vennesla dyreklinikk horizontal black sørlandets bilsent

Sosialt:

Besøk oss på Facebook   Besøk oss på instagram   Send epost   Grasrotandelen

Antall treff på siden

Artikkelvisninger
1042609

Adresse:

Agder Fuglehundklubb v/Pål Friis
Lumbertoppen 31
4621 Kristiansand

Konto:

Bank: 7325 05 49536
Vipps: #38275
Org.nr: 995632667
Innhold © Agder Fuglehundklubb. Webdesign ©2015-2019 Web Norge