[X]

Da er det over med aversjonsdressur for i år. En stor takk til Samuel, Eskild og Kristin jobb for vel utført!

Nå er det mulighet for aversjonsdressur på sau, øst og vest i Agder.

Instruktører er Eskild Bothner i  Øst (Lillesand/ Grimstad) 

Eskild tilbyr aversjonsdressur på sau tirsdag 28.06 og torsdag 30.06  på Svennevig Gård i Grimstad! Oppmøte klokken 17:00.  Ny dag i tillegg er torsdag 7. juli kl 19.00. 

NB alle dager er fullbooket, men fortsett og send mail til Eskild om behov, så setter han opp nye dager!

 

AFK vil i samarbeid med Eskild og Kristin gjennomføre aversjonsdressur hund/sau på Svennevig gård i Grimstad.

Veiebeskrivelse Se link

Maks antall hunder: 10 stk. Kun forhåndspåmelding!  

Påmelding sendes til epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

I Vest er Samuel Larsen instruktør og aversjonsdressuren på hund/sau blir gjennomfør på Fosserens Hundesenter på Foss i Bjelland Marnardal. Her er veibeskrivelse

Gjeldene datoer i vest: 

7. Juli 

14. Juli 

4. August 

11.August 

klokken 18:30 alle dager 

Begrenset antall deltakere. Påmleding til 90181666

 

Kurset er gratis for AFK´s medlemmer. Gyldig medlemskap må dokumenteres. 

 

Saueaversjonskurset anbefales på det sterkeste for hunder som ikke har saueaversjonsbevis, og i tillegg bør absolutt unghunder med bevis fra 2020/2021 ta en repetisjon. Kurset passer også for andre /eldre hunder hvor man ønsker å kartlegge hundens interesse for sau. Mange grunneiere og jaktprøvearrangører krever også dokumentasjon på årlig retest.

Mer informasjon om sau aversjon  til hundeeiere kan leses her 

Saueaversjonsbevis

En hund som skal ta saueaversjonsbevis for første gang bør ikke være under 9 måneder gammel. Den må prøves for sau minimum to ganger, med ca. to ukers mellomrom. Dette er et krav og meget viktig for kvaliteten på saueaversjonen.

Retest

Ved retest blir hunden testet én gang. AFK anbefaler ALLE som har testet hunden før den er to år om å reteste hunden senere, gjerne årlig. De fleste hunder forandrer seg fra 1- til 2-års alder, blir mer selvstendige og våger mer. NB! Et saueaversjonsbevis er ingen garanti for at hunden ikke jager sau, men ved jevnlig testing / retesting reduseres/minimeres risikoen. Skal du på jakt eller jaktprøve i høstfjellet er sjansen stor for å treffe på sau.

Jager hunden sau på jaktprøve, risikerer du / hunden utestengelser fra jaktprøver for lengre perioder, i verste fall på livstid. I tillegg risikerer arrangøren å miste terrenget, slik at jaktprøven ikke lenger kan arrangeres. 

Husk dummy

Husk å bruke en "dummy" ca en uke før, etter og mellom kursdagene. En dummy lager du enkelt ved å tape to batterier på et halsbånd. La hunden gå med dette båndet på seg. Dette for at hunden ikke skal forbinde ubehaget ved strømming med båndet vi bruker, men med sauen.

Hva må medbringes?

Vann og vannskål til hunden.

Registreringsbevis på hunden

Eventuelt gammelt «sauebevis»

Bevis på gyldig medlemskap i AFK

Langline

Vanlig kobbel

 

Vi vil forsøke å være effektive, og rullerer på rekkefølgen. Alle skal ut én gang hver. De som er ferdige med testen deltar ved å passe på i forhold til veier eller andre steder vi ikke ønsker hundene skal bevege seg.

Testen gjøres på eget ansvar og hvis det mot formodning skulle skje skader på hund eller sau er hundeeier ansvarlig for dette og kan bli økonomisk belastet.

Kurset gjennomføres av godkjent aversjonsinstruktør.

Sponsorer

Royal CaninAgder For Senter  anicura vennesla dyreklinikk horizontal black sørlandets bilsent

Sosialt:

Besøk oss på Facebook   Besøk oss på instagram   Send epost   Grasrotandelen

Antall treff på siden

Artikkelvisninger
1077668

Adresse:

Agder Fuglehundklubb v/Pål Friis
Lumbertoppen 31
4621 Kristiansand

Konto:

Bank: 7325 05 49536
Vipps: #38275
Org.nr: 995632667
Innhold © Agder Fuglehundklubb. Webdesign ©2015-2019 Web Norge