[X]

6 og 7. november arrangerte Agder Fuglehundklubb (AFK) skogsfuglprøve i Kvinesdal.

Hovedkvarteret for prøven var på Fosseland Jakt og Hundesenter til Gustav og Randi Larsen. Dette var femte gang AFK arrangerer denne prøven. Prøven ble først avholdt i 2016, men grunnet covid-19 ble den ikke avholdt i 2020.

I forkant av prøven var det store vansker med å få nok dommere, og lenge så det ut til å bli en meget liten prøve. Påmeldingen var omtrent som tidligere år. Heldigvis tredde både lokale krefter til, og krefter langveisfra, dermed kunne vi tilby 60 ekvipasjer start i Kvinesdal.

Det var en liten kabal for å få denne prøven til å gå opp, derfor gjennomfører vi med formiddagsparti og ettermiddagsparti, samt heldagsparti.

Lørdag var det dykkermaske- og snorkelvær. Det regnet godt hele dagen. Likevel var det mange blide ansikt å se, både på opprop og utover dage. Totalt var det ni partier ute lørdag, noen så godt med rugde, og mange fikk sjansen. Resultatet ble ti premierte lørdag. Ekstra moro var det nok med Inger Britt Foss som oppnådde en 3. AK på Berkjestølens Solan Gundersen. De to har vært igjennom litt av hvert ikke bare på fugl og dressurfronten, men Solan ble også påkjørt i 2020, og opptreningen etter det har vært svært omfattende.prøvens beste hund

Fosseland kunne lørdagen by på jegermiddag, og dette ble en sosial kveld med kortreist elg til hovedrett, og multekrem til dessert. Et himmelsk måltid etter en lang og våt dag i terrengene.

Det regnet godt natt til søndag, men værmeldingen lovet finvær utover dagen, og riktignok kunne dykkermasken og snorkelen legges bort. Variert med rugde, totalt var det åtte partier ute.  Fem ekvipasjer kunne hente ut velfortjent premie.

Royal Canin var prøvens hovedsponsor. Alle premierte hver sin sekk med fôr. En fôrsekk ble også trukket blant dommerne som dømte. Sørlandets Brønnboring AS sponset prøven med en bålpanne fra Espegaard. Denne ble også trukket blant dommerne. Tradisjonen tro ble også prøvens beste hund kåret her sponset hunden.no boken «Best sammen, Strikketøyet ved Randi Walle sponset et par rypevotter, Sørlandets Brønnboring AS sponset sekk, og Royal Canin en fôrsekk. I tillegg stilte Sørlandet Bilsenter markeringsdekken. Etter lørdagens strabaser var det flere hunder som lå godt an, og som kunne stikke av med tittelen. Til slutt var det Oterbekkens Yaffa til Børge Simonsen som kunne smykke seg med tittelen. Ekvipasjen oppnådde 1. AK begge dager.

Sekretariatet var bemannet til enhver tid, og det ble jobbet hardt for at alle premierte skulle fotograferes. Det ble også servert litt å tygge i, både til dommere og deltakere som stakk innom.

NKK-representant for prøven var Torfinn Lyngroth. Terrengansvarlig var Gustav Larsen. Randi Walle stilte opp med kake, og som barnevakt.

Tusen takk for en flott helg i Kvinesdal, vi gleder oss allerede til neste år.


-Prøveledelsen-


Espen Kristensen, Kjetil Kirkhus og Inger Lise W. Kirkhus

Statistikk:
Premier lørdag:
4 stk. 1. AK
5 stk. 2. AK
1 stk. 3. AK
Totalt: 10


Premier søndag:
3 stk. 1. AK
1 stk. 2. AK
1 stk. 3. AK
Totalt: 5


Totalt lørdag og søndag: 15 premier
Premieprosent: 25 prosent

Sponsorer

Royal CaninAgder For Senter  anicura vennesla dyreklinikk horizontal black sørlandets bilsent

Sosialt:

Besøk oss på Facebook   Besøk oss på instagram   Send epost   Grasrotandelen

Antall treff på siden

Artikkelvisninger
985009

Adresse:

Agder Fuglehundklubb v/Pål Friis
Lumbertoppen 31
4621 Kristiansand

Konto:

Bank: 7325 05 49536
Vipps: #38275
Org.nr: 995632667
Innhold © Agder Fuglehundklubb. Webdesign ©2015-2019 Web Norge