[X]

REFERAT FRA TRENING I DANMARK 3.-5. AUGUST 2021

Etter en vellykket trening hos Jens Abilgård (Kennel Birkemose) i Ølgod, Syd-Jylland i fjor, var det stor interesse for å bli med i år. Vi hadde en øvre grense på 18 deltagere, og det ble raskt fulltegnet. Dette skjedde i en periode tidlig på sommeren der ting så ut til å ordne seg i forhold til Covid-19. Stadig flere ble vaksinerte, smitteutvikling var nedadgående og landegrensene var i ferd med å åpne opp igjen. Når vi nærmet oss avreise snudde dette brått, det ble vanskelig og usikkert å reise utenlands for alle som ikke var fullvaksinerte. Det førte til at mange måtte trekke seg, mens andre som var fullvaksinerte fikk anledning til å bli med på ledig plass.

Tirsdag morgen reiste vi 12 hundeførere, 14 hunder og 4 ledsagere med Color Line fra Kristiansand til Hirtshals. Etter litt lufting og 25 mil i bil nedover Danmark ankom vi Jens i Ølgod rundt kl 15.00. Her ble vi tatt godt imot og fikk servert lunsj, før vi forflyttet oss ut til en lang kveldsøkt på markene. Litt utålmodige hundeførere første kvelden, der noen var redd det ble litt lite fugl på den enkelte. Når vi kom til onsdag, ble dagen delt i to, en formiddags- og en ettermiddags økt. I løpet av denne lange treningsdagen fikk de fleste mer enn nok fugl, noen kanskje litt for mange? Mange hunder viste fin fremgang, mens noen «kokte» det litt over for. Det ble for en del av oss synliggjort at litt mer dressurtrening uten fugl nok kunne være lurt.

Onsdag kveld var også et sosialt høydepunkt for oss alle. Hundene låg slitne og tilfredse på sine plasser, mens vi tobente koste oss med oksekjøtt på grillen, masse av godt tilbehør og et trivelig selskap. Vi avsluttet treningen med en god økt på torsdag formiddag, før vi igjen spiste godt og satte kursen nordover til Hirtshals. Fikk god tid til litt shopping før ferja gikk, og ankom Kristiansand igjen rundt midnatt.

Vi håper å få til en tilsvarende treningssamling også neste år. Vi har med noen forbehold reservert samme opplegg neste år fra 9. til 11. august.

Olav Homdal

 

ølgod diverse 2  ølgod nea

Sponsorer

Royal CaninAgder For Senter  anicura vennesla dyreklinikk horizontal black sørlandets bilsent

Sosialt:

Besøk oss på Facebook   Besøk oss på instagram   Send epost   Grasrotandelen

Antall treff på siden

Artikkelvisninger
916849

Adresse:

Agder Fuglehundklubb v/Pål Friis
Lumbertoppen 31
4621 Kristiansand

Konto:

Bank: 7325 05 49536
Vipps: #38275
Org.nr: 995632667
Innhold © Agder Fuglehundklubb. Webdesign ©2015-2019 Web Norge