[X]

Hovden Høst - mye fuggel og vanskelige forhold 

 

Helgen 3. til 5. september var det duket for AFK sin tradisjonelle høyfjellsprøve på Hovden.

Takseringen noen uker før hadde vist at det var nok ryper i terrenget, noe som også viste seg å holde stikk under prøvehelgen.

For hundene ble det ikke nødvendigvis lettere av den grunn. Terrenget var stort sett knusktørt så vitringen var så som så. I alt ble det registret 353 sjanser på fugl fordelt på 3 prøvedager.


I løpet av helgen skulle 235 hunder starte. Disse var fordelt på fire kvalitetspartier på fredag, fem kvalitetspartier lørdag og seks kvalitetspartier søndag. I tillegg var det VK med to partier fredag, og finale lørdag. 

Fredagen opprant med klart, fint og varmt vær og utover dagen ble det bare enda finere og enda varmere. Oppropet fant som vanlig sted på Dagparkeringen og plassen summet av forventning. Er det min dag i dag?

I kvalitetspartiene var det mange som fikk sjansen på fugl, men langt fra alle fikk med seg en premie hjem. En ekvipasje oppnådde premiering i AK og to oppnådde premiering i UK. 

I VK var det 8 hunder som gikk videre til finale lørdag. 2 oppnådde premiering fredag.  

På lørdagen var været noe mer skiftende og grått. Det var mer enn nok fugl i terrengene på lørdagen også, så de fleste hadde sjanser på fugl.

Om det var værskifte som gjorde seg gjeldene vites ikke, men det ble i alle fall noen flere premiering i kvalitetspartiene på lørdagen enn dagen før. Fire ekvipasjer oppnådde premiering i AK, og seks ekvipasjer oppnådde premiering i UK.  

Finalen som gikk på Bjåen terrenget ble veldig spennende. To hunder knivet hardt og lenge om seieren. Til slutt var det Knut Mørk og Sjøsprøyten`s Ipa som trakk det lengste strået. Andreplassen gikk til Linda Bekkevold og Skrimfjellet`s Birk.

«Utegående reporter» Inger Britt Foss dekket finalen «live» fra terrenget via klubbens facebookside. Det kan nevnes at det under finalen var over 900 personer som fulgte med. Se facebook-artikkel her

Rypene trives tydeligvis på Hovden for de var der også på søndagen. Mange hadde sjanser på fugl og de dyktige fikset forholdene, og kunne derfor ta med hjem en premie.

Det ble delt ut seks premieringer i AK og fire premieringer i UK.   

Det er stort sett VK deltagere / vinnere som blir omtalt med navn, men denne gangen må vi også nevne en UK prestasjon utover det vanlige. Jan Frøytlog og Tytingens Ailo oppnådde 1. UK alle 3 dager. Det er bare å «bøye seg i hatten» og gratulere.

En annen «gla`-historie» fant sted på Songa på lørdagen. Partiet måtte ta en midlertidig stopp i slippet for å redde en sau som hadde gått seg fast i ei myr. En stor takk til dem. Antar at både sauen, lammene hennes og eieren er veldig fornøydeJ

I stedet for mange små dommergaver bestemte komiteen at vi heller skulle ha en stor premie som ble loddet ut. Antall dommerdøgn pr. dommer ble lagt i hatten og så trakk vi. Den heldig vinner av en fin ryggsekk var Roar Karlsen. Alle andre måtte nøye seg med et par ullsokker.

AFK har i de senere tid sett behov for å få en bedre «bildebank» til bruk på hjemmeside, facebookside, prøvesøknader osv osv. Derfor hadde vi under prøven leid inn en profesjonell fotograf. Han var med ut i terrengene og fikk foreviget mange fine situasjoner. Vi gleder oss til å se resultatet.

Hovedkvarteret for prøven var på Bjåen Turisthytte. Lørdag stilte vertskapet opp med nydelig jegermiddag til både dommere og deltakere.  En stor takk til dem og Hovden Fjellstoge hvor dommermøtene fant sted.

Tusen takk til alle dommere som stilte opp og dømte en eller flere dager denne helgen. Takk til Olav Schøder som var NKK representant

Royal Canin var vår hovedsponsor på denne prøven. I tillegg til at premierte fikk en fôrsekk, så var det deltakerpremie til alle startende, og Sørlandets Bilsenter A/S stilte med bil til prøvekomiteen. Kiwi Hovden var også med på sponsorlaget.

Sist men ikke minst, takk til alle deltakere som tar turen til Hovden og gjør Hovden Høst til et trivelig arrangement

Prøvekomiteen bestod av Olav Homdal, Tom Jacobsen, Pål Friis og Odd Valle, samt sjefshjelper Inger Britt Foss

Håper vi ser mange til start også neste år. 

Vel møtt

 

20210905 113005       vk finale hovden høst 2021

 

 

Sponsorer

Royal CaninAgder For Senter  anicura vennesla dyreklinikk horizontal black sørlandets bilsent

Sosialt:

Besøk oss på Facebook   Besøk oss på instagram   Send epost   Grasrotandelen

Antall treff på siden

Artikkelvisninger
916852

Adresse:

Agder Fuglehundklubb v/Pål Friis
Lumbertoppen 31
4621 Kristiansand

Konto:

Bank: 7325 05 49536
Vipps: #38275
Org.nr: 995632667
Innhold © Agder Fuglehundklubb. Webdesign ©2015-2019 Web Norge