[X]

TRENING I DANMARK TIRSDAG 4. – TORSDAG 6. AUGUST 2020
Kennel Birkemose, v/Jens Abildgård i Ølgod

Vi la ut invitasjon tidlig på hjemmesiden vår med plass til maks. 12 personer. Dette ble raskt overtegnet og vi hadde 4-5 på venteliste. Så kom våren og forsommeren med Covid-19 smitte og usikkerhet omkring utenlandsreiser. Danmark var stengt, og ferjene gikk ikke. Vi vurderte både avlysing og utsettelse, men etter hvert ble grensene åpnet igjen. Det var da en del som likevel valgte å ikke reise, slik at vi ble totalt 9 deltagere med til sammen 12 hunder som reiste ned.


Vi tok ferja fra Kristiansand kl 08.00 tirsdag morgen og ankom Hirtshals 11.15. Etter en rask lufting der kjørte vi felles 25 mil sørover og var fremme i Ølgod ca. kl. 14.00. Her ble vi godt mottatt av Jens, som vartet opp med flott lunsj. Ettermiddagen og kvelden var vi ute på markene der hundene fikk prøve seg på mye rapphøns. Sent på kvelden returnerte vi hjem til Jens, der vi fikk servert en sen middag. Dag 2 (onsdag) startet vi med frokost før vi hadde en lang formiddagsøkt med fugletrening. Midt på dagen, når sola stod høyt og varmet godt, slappet vi av med lunsj hjemme hos Jens. Det ble en ny, lang økt igjen på kvelden. Med masse fugl og ivrige deltagere ble det igjen en sen kveld, før vi returnerte tilbake til en herlig middag med grilla oksefilet, godt tilbehør og drikke til. Dag 3 (torsdag) var det igjen ut på treningsfelta etter frokost. Vi avslutta treninga før lunsj som vi også spiste hos Jens.


Disse tre dagene i Ølgod ga oss alle masse gode fuglesituasjoner. Jens stod på og la ut mye fugl. Noen ønskte å trene i kontrollerte situasjoner, der fugl ble lagt ut og hundene ført opp i langline, mens andre valgte frislipp ute på de store åkrene som Jens disponerte. Alle deltagerne ga uttrykk for at de var svært fornøyde, det var både mye og flyvesterk fugl i terrengene.
Da nyhetsbildet både i Danmark og Norge den siste dagen florerte med mye smitte i Danmark og fare for innskjerpede reiserestriksjoner valgte vi å sikre oss mest mulig. Vi smurte nistepakke hos Jens og ventet noen timer der nede før vi returnerte opp til Hirtshals igjen. Dette for å unngå matpauser og unødvendige stopp gjennom Danmark. Ferja gikk fra Hirtshals kl. 20.45 og vi ankom Kristiansand igjen rundt midnatt.

Olav Homdal

 

Arnt Corneliussen med Bonnie og Tira av Frydentopp

    Arnt Corneliussen med Bonnie og Tira av Frydentopp 

 

Håkon Bergan og Triko av Frydentopp

Håkon Bergan med Triko av Frydentopp

Sponsorer

Royal CaninAgder For Senter  anicura vennesla dyreklinikk horizontal black sørlandets bilsent

Sosialt:

Besøk oss på Facebook   Besøk oss på instagram   Send epost   Grasrotandelen

Antall treff på siden

Artikkelvisninger
811667

Adresse:

Agder Fuglehundklubb v/Pål Friis
Lumbertoppen 31
4621 Kristiansand

Konto:

Bank: 7325 05 49536
Vipps: #38275
Org.nr: 995632667
Innhold © Agder Fuglehundklubb. Webdesign ©2015-2019 Web Norge