[X]

Aversjonen er nå fulltegnet 

 

Vi har satt opp Saueaversjon på Foss i Bjelland. Instruktør her er Samuel Larsen.

 

Aversjonsdressur anbefales på det sterkeste for hunder som ikke har saueaversjonsbevis, og i tillegg bør absolutt unghunder med bevis fra 2017 ta en repetisjon. Kurset passer også for andre / eldre hunder hvor man ønsker å være helt sikker på sauerenhet. Mange grunneiere og jaktprøvearrangører krever også dokumentasjon på årlig retest. Mer info om aversjonsdressurkurset her.

Saueaversjonsbevis

En hund som skal ta saueaversjonsbevis for første gang bør ikke være under 9 måneder gammel. Den må prøves for sau minimum to ganger, med minimum to ukers mellomrom. Dette er et krav og meget viktig for kvaliteten på saueaversjonen.

Retest

Ved retest blir hunden prøvet en gang. AFK anbefaler ALLE som har testet hunden før den er to år om å reteste hunden senere, gjerne årlig. De fleste hunder forandrer seg fra 1- til 2-års alder, blir mer selvstendige og våger mer. Et saueaversjonsbevis er ingen garanti for at hunden ikke jager sau, men ved jevnlig testing / retesting reduseres risikoen. Skal du på jakt eller jaktprøve i høstfjellet er sjansen stor for å treffe på sau.

Jager hunden sau på jaktprøve, risikerer du / hunden utestengelser fra jaktprøver for lengre perioder, i verste fall på livstid. I tillegg risikerer arrangøren å miste terrenget, slik at jaktprøven ikke lenger kan arrangeres. 

Husk dummy

Husk å bruke en "dummy" omtrent en uke før, etter og mellom kursdagene. En dummy lager du enkelt ved å tape to batterier på et halsbånd. La hunden gå med dette båndet på seg. Dette for at hunden ikke skal forbinde ubehaget ved strømming med båndet vi bruker, men med sauen.

Kurssted:

Fosseren's Hundesenter, Marnarveien 4875, 4536 Bjelland 

Dato:

Mandag 22/06  kl 19:00, retest   Mandag 6/7 kl 19:00 og Tirsdag 4.aug og retest tirsdag 18.aug kl 19:00. 

Kun forhåndspåmelding! Tilbudet er gratis og kun for medlemmer av AFK.

Testen gjøres på eget ansvar, og hvis det mot formodning skulle skje skader på hund eller sau er hundeeier ansvarlig for dette, og kan bli økonomisk belastet.

Kurset gjennomføres av godkjent aversjonsinstruktør.

Kontakt/påmelding: Sanuel Larsen 

Tlf 90181666

Forholdsregler ved Covid -19:
Det må være minst 1 meter avstand mellom alle deltakerne. Minner samtidig om de tre grunnleggende rådene for å unngå smitte: Er du syk, hold deg hjemme til du er frisk, vi har også hund/sau i august. Hold avstand til andre. God hånd- og hostehygiene er viktig. Unngå å ta deg i ansiktet.

Vi som arrangør skal sikre at rådene om avstand følges samt ha oversikt over deltakerne slik at det kan muliggjøre en smittesporing i ettertid.

 

Med vennlig hilsen Agder fuglehundklubb 

Sponsorer

Royal CaninAgder For Senter  anicura vennesla dyreklinikk horizontal black sørlandets bilsent

Sosialt:

Besøk oss på Facebook   Besøk oss på instagram   Send epost   Grasrotandelen

Antall treff på siden

Artikkelvisninger
759242

Adresse:

Agder Fuglehundklubb v/Pål Friis
Lumbertoppen 31
4621 Kristiansand

Konto:

Bank: 7325 05 49536
Vipps: #38275
Org.nr: 995632667
Innhold © Agder Fuglehundklubb. Webdesign ©2015-2019 Web Norge