[X]

Agder Fuglehundklubb har reservert trening i Danmark hos Jens Abildgård, Kennel Birkemosen i Ølgod, sør i Danmark.

Maksimum antall deltagere er 12, og ved påmelding gjelder «førstemann til mølla». Styret i AFK har besluttet at medlemmer av klubben støttes med ca. kr 1.000, - pr. deltager. Medlemmer av klubben har også fortrinnsrett og ved påmelding innen fristen rangeres disse foran evt. andre påmeldte.

Generell info:

Undertegnede, sammen med Kjell Jacobsen, var med Lisbeth Reinertsen og Vorsteh-klubben på tilsvarende treningssamling i fjor. Vi var alle enige om at det var en vellykket samling med masse tilgang på fugl, en hyggelig og meget dyktig vert, samt et flott sted å være med god mat og drikke. Hovedformål vil være trening på RIOS. Treningen er åpen for alle, men det anbefales at hunden er grunndressert og eldre enn 18 måneder.

Reise:

Opplegget er tilpasset ferjen mellom Kristiansand og Hirtshals. Vi reiser nedover tirsdags morgen, trener tirsdags ettermiddag, 2 økter onsdag og torsdag formiddag, deretter kjører vi opp til Hirtshals og returnerer til Kristiansand sent torsdags kveld. Den enkelte ordner selv med billetter til ferje, og om noen vil kombinere treningen med annet opplegg i Danmark er det selvsagt fritt frem for alternativ reiserute. Det anbefales 2 alternative kjøreruter fra Hirtshals til Ølgod.

Alt. 1 er motorveien (E39 og E45) fra Hirtshals og ned til Vejle, deretter veg 28 til Billund, Grindsted og veg 12 til Ølgod. (Ca. 30 mil og 3 timer)

Alt. 2 er 5 mil kortere, men med mindre veier og omtrent samme kjøretid. Da kjører vi motorveien forbi Ålborg og tar av på veg 13 til Viborg, deretter veg 12, via Herning, til Ølgod.

Vaksinering:

Deltagerne må passe på å vaksinere hundene. Ved reise til og fra Danmark er det 2 tiltak som gjelder.

Rabiesvaksine: Ved «Grunnvaksine» må vaksine tas minst 21 dager før utreise, ved «Revaksinasjon» er den gyldig fra vaksinedatoen. (Dersom vaksinen blir gitt innenfor gyldighetstiden av forrige vaksinasjon.).

Revens dvergbendelorm: Her må det enten gis behandling av veterinær i Danmark min 24 timer og maks 120 timer før retur til Norge, alternativt kan «28-dagers» kur benyttes. For de som reiser ofte til Sverige eller Danmark kan det være mest praktisk å behandle hunden mot bendelorm hver 28.dag. Etter to behandlinger, som må tas på to ulike datoer, kan du da passere grensen fritt så ofte du vil så lenge du opprettholder behandling hver 28.dag.

Alle hunder må ha eget hundepass og ved retur til Norge skal det kjøres på «Rød sone» i tollen.

Pris:

Full pakke med trening, mat, og opphold i Ølgod koster 3.200, - danske kroner. Med dagens kurs tilsvarer dette rett i overkant av 4000,- norske kroner. Med klubbens støtte vil det da koste 3.000, - (NOK) pr. ekvipasje. Det er mulighet for å ta med ekstra hund og ledsager mot et pristillegg. For ytterligere info vises det til vedlagte infoskriv fra Jens Abildgård.

(NB. Hundene ligger i bur i bilene om natten, og vi må ha med laken, dyne-/putetrekk, håndkle og toalettsaker)

Påmelding:

Innen 1.5.2010 til Olav Homdal på epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Marktræning i Danmark - info fra Jens Abilgård

Mit navn er Jens Abildgård, jeg er 51 år og er bosiddende ved 6870 Ølgod = ca. 3 timers kørsel fra Hirtshals og 2 timer fra Ôresundsbroen.

Jeg har gennem ca. 30 år arbejdet med hunde. I mine første år som jæger havde jeg korthåret hønsehund og efterfølgende gået over til ruhår som jeg bruger til såvel prøver som alsidig jagt i Danmark og Tyskland.

Jeg har været reg. schweisshundefører i schweiss registret i 10 år med 3 forskellige hunde. En tidskrævende opgave med bonus i mange spændende og oplevelsesrige eftersøgninger på råvildt, då- og kronvildt.

Resultatmæssigt har jeg bl.a. ført 8 hunde frem til prædikatet Dansk Jagtchampion, 1 hund til prædikatet Dansk Sporchampion, har bl.a. opnået 23 x vinderklasseplaceringer fordelt på 8 hunde (heraf 3 x 1. vindere) , 11 x 1. præmie på fuldbrugsprøve i Danmark samt 1. Præmie i Tyskland (VGP) samt en del præmieringer på 3 timer, 20 timer og 40 timers schweiss.

Jeg har flere gange deltaget ved de Danske mesterskaber, markprøve for kontinentale hunde i såvel forår som efterår. Jeg har deltaget verdens-mesterskaberne i 2009, 2010 og 2011 for kontinentale jagthunde. Til VM i Slovakiet 2010 var jeg på det danske landshold der opnåede det fornemme resultat at blive Verdensmestre for hold samt individuelt opnåede Skipper et "Bon" og derved placering som nr. 18 til VM og nr. 15 til Sct. Hubertus. I 2011 i Frankrig blev det til et "Tres Bon" og derved med til at sikre VM holdet en bronzemedalje + endnu en bronzemedalje på VM holdet i Sct. Hubertus sammen med pointermanden Alex Nissen.

I gennem de seneste år har jeg undervist i marktræning for såvel hold som individuele personer der har ønsket hjælp / guidning til deres videre træning af deres prøve og jagthunde.

Marktræning 2020 – baseret på 8-12 hundeførere

Dag 1: Ankomst ca. kl. 15.30 med en sandwich etc. og dernæst træning 16.00 – ca. 21.00 – herefter aftensmad

Dag 2: Morgenmad, dernæst træning fra kl. 09 – 13  - pause & spisning   herefter træning 16.30 – ca. 21.00 – herefter aftensmad

Dag 3: Morgenmad, dernæst træning fra kl. 09 – 14 – spisning og afslutning / evaluering af arrangementet.

Træningen i august vil primært være roer, stub- og græsmarker, hvor der vil være god tilgang af agerhøns/rapphøns. Hvis vejret driller forbeholdes mulighed for ændringer i programmet, således deltagerne får det optimale ud af træningsopholdet hos mig.

Træningen forsøges efter bedste vis tilrettet efter deltagernes ønsker samt niveauet på hundene. Jeg vil efter bedste evne forsøge at guide / undervise deltagerne i træningen af deres hunde.

Arrangementet includerer ophold med fuld forplejning hos mig i privaten, hvor der er 5 værelser = indkvartering op til 12 personer, med såvel enkelt som dobbelt senge samt adgang til 2 x bad/dusch og toilet – opholdet er med fuld forplejning samt vin, øl og sodavand.

Priser for ovennævnte 3 dages træningsarrangement:

Pris pr. hundefører med 1 hund: DKR 3.200,-  Pr. evt. ekstra hund DKR 800,-

Pris pr. ledsager DKR 1.400,-

Sponsorer

Royal CaninAgder For Senter  anicura vennesla dyreklinikk horizontal black sørlandets bilsent

Sosialt:

Besøk oss på Facebook   Besøk oss på instagram   Send epost   Grasrotandelen

Antall treff på siden

Artikkelvisninger
759249

Adresse:

Agder Fuglehundklubb v/Pål Friis
Lumbertoppen 31
4621 Kristiansand

Konto:

Bank: 7325 05 49536
Vipps: #38275
Org.nr: 995632667
Innhold © Agder Fuglehundklubb. Webdesign ©2015-2019 Web Norge