[X]

2 og 3. november arrangerte Agder Fuglehundklubb (AFK) skogsfuglprøve i Kvinesdal.

Hovedkvarteret for prøven var på Fosseland Jakt og Hundesenter til Gustav og Randi Larsen. Dette var fjerde gang AFK arrangerer denne prøven.


Grunnet en høst som var preget av en herjende sykdom blant hunder, åpnet vi tidlig for påmelding via e-post. På denne måten kunne deltakere melde seg på, men dersom vi ble tvunget til å avlyse, ville ikke deltakerne bli belastet økonomisk. Heldigvis kunne vi gjennomføre prøven, med hele 70 påmeldte ekvipasjer.

Det var en liten kabal for å få denne prøven til å gå opp, derfor gjennomfører vi med formiddagsparti og ettermiddagsparti, samt heldagsparti.Natt til lørdag var det klarvær, og kaldt. Morgenen var kald, vindfull og frisk. Gradestokken viste fire plussgrader under første opprop. Utover dagen kom regnet å snek seg på, men de aller fleste var kommet seg innendørs før himmelen virkelig åpnet slusene.

Det var tolv partier ute. Litt spredt med fugl, men mange fikk sjansen, og totalt ble det 12 premier.Fosseland kunne lørdagen by på jegermiddag, og dette ble en sosial kveld med kortreist elg til hovedrett, og multekrem til dessert. Et himmelsk måltid etter en lang dag i terrengene, og i sekretariatet for både deltakere, dommere, kjentmenn og prøveledelse.


Det regnet godt natt til søndag, og hele formiddagen ble det vekselvis med regn og opphold. Vinden rusket godt hele dagen. Partiene som var ute på ettermiddagen fikk opphold, og mildere vind. Greit med fugl var det også, og 14 ekvipasjer kunne hente ut velfortjent premie.


Royal Canin var prøvens hovedsponsor. Deltakerpremier ble delt ut, samt fikk alle premierte hver sin sekk med fôr. Tradisjonen tro ble også prøvens beste hund kåret. Etter lørdagens strabaser var det flere hunder som lå godt an, og som kunne stikke av med tittelen. Til slutt var det Huscetina’s Evi som trakk det lengste strået. Hun oppnådde 2. AK lørdag, og 1. AK søndag, med tre fuglearbeid. Evi sin eier var prøvens leder, Inger Lise Walle, men ble ført av Kjetil Kirkhus.


Sekretariatet var bemannet til enhver tid, og det ble jobbet hardt for at alle premierte skulle fotograferes. Det ble også servert litt å tygge i, både til dommere og deltakere som stakk innom.

NKK-representant for prøven var Kjell Jacobsen. Terrengansvarlig var Gustav Larsen. Randi Walle stilte opp med kake, og som barnevakt.


Både under- og etter prøven har det vanket mange hyggelige tilbakemeldinger. Flere av dommerne, som vi er helt avhengig av, har lovet å stille opp i 2020 også. I år trakk vi også en stor fôrsekk blant dommerne, som en ekstra påskjønnelse.


-Prøveledelsen-

Espen Kristensen, Kjetil Kirkhus og Inger Lise Walle
 
Statistikk:
Premier lørdag:
4 stk. 1. AK
7 stk. 2. AK
1 stk. 3. AK
Totalt: 12

Premier søndag:
5 stk. 1. AK
5 stk. 2. AK
4 stk. 3. AK
Totalt: 14

Totalt lørdag og søndag: 26
Premieprosent: 37,14 prosent

kvinesdal prøvens beste hund

 

Sponsorer

Royal CaninAgder For Senter  anicura vennesla dyreklinikk horizontal black sørlandets bilsent

Sosialt:

Besøk oss på Facebook   Besøk oss på instagram   Send epost   Grasrotandelen

Antall treff på siden

Artikkelvisninger
747104

Adresse:

Agder Fuglehundklubb v/Pål Friis
Lumbertoppen 31
4621 Kristiansand

Konto:

Bank: 7325 05 49536
Vipps: #38275
Org.nr: 995632667
Innhold © Agder Fuglehundklubb. Webdesign ©2015-2019 Web Norge