[X]

30. august til 1. september 2019 arrangerte Agder Fuglehundklubb nok en gang høyfjellsprøve på Hovden.

I løpet av helgen skulle 235 hunder starte. Disse var fordelt på fire kvalitetspartier på fredag, fem kvalitetspartier lørdag og seks kvalitetspartier søndag. I tillegg var det VK med to partier fredag, og finale lørdag. 

Fredag morgen var det mange spente fjes som møtte opp på opprop, klare for å gripe dagen. Været var fuktig og vått, høsten var kommet. På kvalitetspartiene var det mange som fikk sjansen på fugl, og flere fikk med seg en premiering hjem. En ekvipasje oppnådde premiering i AK og fem oppnådde premiering i UK. 

I VK var det 17 hunder som gikk videre til finale lørdag. Tre oppnådde premiering fredag.  

Det ble en meget spennende finale lørdag, og som vanlig ble det løpende rapport fra terrenget. Været var skiftende, og med en stor hønsegård på Nos ble det vanskelig for hundene å ikke få overtenning.  Fugl som trykket godt, men som avgav liten vitring skulle gjøre det utfordrende for hundene. Etter to runder var det bare tre hunder igjen, engelsk setter Neon, engelsk setter Zlatan og pointer Nipa. Nipa hadde igjennom dagen ett fuglearbeid uten reis, og en sjans. Neon støkker fugl og forfølger. Zlatan har hatt sjangs på fugl, men ikke fuglearbeid.  Da velger dommere Kyrre Rørstad  og Øystein Utne å avslutte. Dermed gikk pointer Nipa og Olav Schrøder til topps med 1. VK finale.   Se dreiebok her

Det skjedde også litt i kvalitetspartiene lørdag, og 5 ekvipasjer oppnådde premiering i AK, og 2 ekvipasjer oppnådde premiering i UK.  

Søndag fortsatte i samme sjanger, friskt høst vær med litt solgløtt innimellom. På Nos var det særdeles godt meg fugl, og mange kull. En hund hadde 3 godkjente fuglearbeid i ett slipp. Det ble meldt om generelt bra med fugl de fleste steder slik at også denne dagen skulle flere ekvipasjer lykkes. 5 premieringer i AK ble delt ut, og 3 premieringer i UK.   

Hovedkvarteret for prøven var på Bjåen Turisthytte. Lørdag stilte vertskapet opp med nydelig jegermiddag, som både dommere og deltakere kunne nyte. Nytt av året var at det ble satt opp felles taxibuss fra Hovden til Bjåen t/r, slik at man kunne få med seg jegermiddagen uten å være avhengig av egen sjåfør.

Opprop alle dager ble avholdt på dagparkeringen på andre siden av veien for Hovden Fjellstoge. Et steinkast fra Hovden sentrum. 

Tusen takk til alle dommere som stilte opp og dømte en eller flere dager denne helgen. En takk må også rettes til Hovden Fjellstoge, og vertskapet på Bjåen. Ikke minst en stor takk til alle deltakere som tok turen til Hovden. 

Royal Canin var vår hovedsponsor på denne prøven. I tillegg til at premierte fikk en fôrsekk, så var det deltakerpremie til alle startende. Sørlandet Bilsenter A/S stilte med bil til prøvekomiteen. AniCura Vennesla sponset markeringsdekken. Kiwi Hovden var også med på sponsorlaget. Jakt og friluft sponset dommergaver. Tusen takk til dere alle. Deres bidrag gjør det både enklere og mer morsomt å gjennomføre en slik prøve. 

Prøvekomiteen bestod av Inger Britt Foss, Tore Foss og Terje Næs Hunemo.

Håper vi ser mange til start også neste år. 

Vel møtt.

Sponsorer

Royal CaninAgder For Senter  anicura vennesla dyreklinikk horizontal black sørlandets bilsent

Sosialt:

Besøk oss på Facebook   Besøk oss på instagram   Send epost   Grasrotandelen

Antall treff på siden

Artikkelvisninger
747039

Adresse:

Agder Fuglehundklubb v/Pål Friis
Lumbertoppen 31
4621 Kristiansand

Konto:

Bank: 7325 05 49536
Vipps: #38275
Org.nr: 995632667
Innhold © Agder Fuglehundklubb. Webdesign ©2015-2019 Web Norge