[X]

Dessverre så har det i forbindelse med høstens jaktprøve på Hovden blitt observert folk som tjuvtrener i terrengene.

Sikre observasjoner er gjort både ved Børtemannsbekken og Bjåen på lørdag. Disse tilfellene vil bli ”etterforsket” og de det gjelder risikerer å bli bortvist fra AFK’s arrangementer i fremtiden.

For å kunne gjennomføre jaktprøver er AFK helt avhengig av velvilje og et godt samarbeid med grunneiere og rettighetshavere til terrengene. Konsekvensen av tjuvtrening er at vi risikerer og ikke få benytte disse terrengene til vår prøvevirksomhet, AFK og fuglehunsportens rykte svekkes, i tillegg er det svært ødeleggende for andre deltakere på prøven hvis dette skjer like før/under prøven. Folk legger ned masse tid og penger ved å starte på prøver og det er ødeleggende for kvaliteten / forringer sjanser på fugl hvis andre folk har trent med hunder i terrengene like før.

Tjuvtrening på AFK’s prøveterreng, både før/etter eller under prøvene, vil få alvorlige konsekvenser for vedkommendes forhold til klubben samt ekskludering fra fremtidige arrangementer.

Vi henstiller alle å melde fra om man observerer noe ureglementert.

 

HUNDELOVEN:

§ 8.Særlig om hundedressur, jakt og fangst

Jakthundtrening, jakthundprøver og dressur kan bare foregå med samtykke av grunneieren eller den som har en allmenn bruksrett til eiendommen. For statsallmenningene gis samtykke av fjellstyret.

Sponsorer

Royal CaninAgder For Senter  anicura vennesla dyreklinikk horizontal black sørlandets bilsent

Sosialt:

Besøk oss på Facebook   Besøk oss på instagram   Send epost   Grasrotandelen

Antall treff på siden

Artikkelvisninger
849291

Adresse:

Agder Fuglehundklubb v/Pål Friis
Lumbertoppen 31
4621 Kristiansand

Konto:

Bank: 7325 05 49536
Vipps: #38275
Org.nr: 995632667
Innhold © Agder Fuglehundklubb. Webdesign ©2015-2019 Web Norge